KAPAKLI PROTHERM KOMBİ SERVİSİ

KAPAKLI PROTHERM KOMBİ SERVİSİ

29 Eylül

Dünya üzerinde yer alan sayılı kombi üretici firmalarından birisi olan Protherm, ülkemiz pazarına da giriş yaparak sektöre yön verecek bazı üretimlerde bulunmaya karar vermiş gibi görünüyor. Yavaş yavaş alternatif seçenek arayan kişiler tarafından kullanılmaya başlanan bu marka, ufak tefek bazı sorunlar ile karşılaştırabiliyor. Şu an için satış ağını büyütmek isteyen firma, kombi servis hizmetini daha çok bayilik şeklinde firmalara vermektedir. Bazı firmalar, almış oldukları bayiliği oldukça güzel bir şekilde kullanmakta olup profesyonel ekibi ile kombilerin uzun yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamakta. Bu yazımız içerisinde Kapaklı Protherm kombi servisi hakkında bilgi vererek bölgesel hizmetlerin nasıl olduğundan bahsetmeye çalışacağız.


Protherm Kapaklı Kombi Servisi, piyasalara yeni giriş yapmış olmasına karşın sahip olduğu güçlü kombiler sayesinde oldukça ekonomik doğal gaz tüketimi yapabiliyor. Sahip olduğu güçlü performansı uzun yıllar koruyabilmesi için her yıl düzenli olarak bakıma tabii tutulması gerekiyor. Bakımı yapılmayan kombiler, kısa süre içerisinde arıza sinyalleri vererek oldukça çetin geçen kış aylarında sizi soğukta yatmak durumunda bırakabilir. Bu nedenle Kapaklı Protherm kombi servisi ile iletişime geçerek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına takımlarınızı eksiksiz bir şekilde yapmanız gerekiyor. Herhangi bir sorun yaşamasanız bile araç bakımınızı yaptırdığınız gibi kombi bakımlarınızı da zamanında yaptırmanız gerekiyor. Bu konuda dikkat etmeniz gerekenlerden de bahsedecek olursak;


Kapaklı Protherm Kombi Servisi

Kapaklı kombi hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişiler, öncelikle servis hizmetlerinden ne gibi fayda alabileceklerini merak etmektedirler. Kombi bakım hizmetleri sırasında A'dan Z'ye tüm ayarlar gözden geçirilerek kombide ısı düşüklüğüne neden olabilecek tüm etmenler tespit edilmeye çalışılır. Eğer ısı düşük neden olan bir sorun bulunur ise bakım ve onarım hizmeti devreye girerek sorun ortadan kaldırılmaya çalışılır. Çok fazla doğal gaz faturası ödediğinizi düşünüyorsanız bu durumun kombinizin oldukça uzun bir süredir yapılmayan bakımları ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Kombi bakımları ile ısı ayarları kontrol altına alınarak radyatör baştan sona detaylı bir şekilde incelenir. Bununla beraber ekip eğer var ise peteklerdeki sorunlarda tespit eder.

                                                             

Protherm kapaklı kombi servisi, ekibinin eğitim durumuna ve sektör içerisindeki deneyimlerine güvenerek sizlere en iyi kalitede hizmeti vermek için oldukça özverili bir şekilde çalışıyor. Yukarıda belirttiğimiz üzere kombi bakımı tek başına ısı sorununu halledememektedir. Bununla beraber yapılacak petek temizliği, oldukça Uzun bir dönem boyunca temizlenmeyen suyun dışarı atılarak ısı iletiminin daha sağlıklı bir şekilde bir şekilde yürütülmesini sağlar. Protherm, bu konuda gerek kendine ait olan yetkili servislerde gerekse bayilik adı altındaki servislerine tam yetki vererek tüm müdahalelere yapabilmeleri için ön eğitim dahi vermiştir. Her yeni model için eğitim alan personeller, bakım ve onarım işlemleri sırasında müşterilerine hiçbir şekilde mahbup olmazlar.

Neden: Kapaklı Protherm Kombi Servisi

Hızlı: Tüketicilerinin yaşadığı sorunların bilincinde olarak çalışmalarını hızlı ve kesin çözüm getirisi sunarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Müşterilerini hiçbir zaman bekletmez ve genelde onların uygun oldukları bir zaman dilimi arasında çalışmalarını sağlar. Müşteriyi bekletmeye son verir! Protherm Kapaklı Kombi Servisi

► Ekonomik: Hizmet sektöründe arıza durumlarının onarımlarından tutun da bakım ya da farklı uygulamalar sonucunda çıkan masrafı her zaman düşük olarak kullanıcısına sunar. Kullanıcı bütçesini düşünür ve ekonomik fiyatları ile tercih edilir.

► Güvenilir: Kombi sektöründe güven vermenin ve güven kazanmanın ne demek olduğunun bilinci ile hareket eder. Hiçbir zaman tüketicisinin güvenini boşa çıkarmaz. Güven duygusunu yaşattırana dek hizmetlerini gerçekleştirmeye devam eder.


► Garantili: Çözüm Teknik çalışmalarının her zaman arkasında durur. Yaptığı her bir çalışmaya garanti sunar. Sorunları düzeltme konusunda yaptığı parça tamiri ve değişim gibi uygulamalara 1 yıl kadar garanti sunar. Bu garanti ile de tüketicilerini memnuniyeti önceliğimizdir. Protherm Servis

► %100 Memnuniyet: Kombi Servisi hizmeti sunmakta olan Çözüm teknik Kapaklı Protherm kombi servisi çalışmalarının başından sonuna kadar kullanıcısını memnun etmeye çalışır. Mağduriyete son vermek adına gerekli çalışmaları yapar ve müşterilerinin yüzünü güldürecek çalışmaları ile hizmetlerini devam ettirir. Arkasında hiçbir zaman mağdur müşteri bırakmaz, yüzü gülen müşteriler bırakır. Protherm Kapaklı Kombi Servisi


► Kesin Çözüm-Kalıcı Sonuçlar: Kapaklı Protherm kombi servisi yaptığı her bir çalışmada kesin çözümler ve kalıcı sonuçlar yaratır. Kullanıcısına aynı sorunu bir kez ya da birkaç kez daha yaşattırmaz. Bir kez sorun yaşayıp da  ÇÖZÜM TEKNİK  yardım talep etmiş olan kullanıcı yaşadığı sorunu çözümler sayesinde unutur.

► Kesintisiz Hizmet: Günün hangi saatinde olursa olsun Kapaklı Protherm kombi servisi sizlere bilgi sunmaya ya da sorunlar karşısında yardımcı olmaya hazır bulunuyor. Yaşanan sorun yılın hangi günü, günün hangi saati olursa olsun teknik açıdan hem yardımları hem de gereken destekleri sunuyor.PROTHERM KAPAKLI KOMBİ SERVİSİ

► Kampanyalar: Kapaklı Protherm kombi servisi tüketici bütçesini düşünerek kendi içinde çeşitli kampanyalar oluşturmaktadır. Bu kampanyalar gereği de kullanıcılarının bütçesine hitap etmektedir. Oluşturulan bakım, tesisat yıkama, gaz alarm cihazı gibi çeşitli kampanyalardan günün her saatinde yararlanabiliyorsunuz. KAPAKLI PROTHERM KOMBİ SERVİSİ

Kombi Servisi İçin Neden Çözüm Teknik Seçmelisiniz?

7/24 Her marka ve model kombileriniz için profesyonel kombi servisi hizmeti sunuyoruz.

Hizmetten sonra bir ay içinde ters giden bir durum olursa ücretsiz olarak bir göz atacağız. Yaptığımız işin sonucuysa ücretsiz olarak düzelteceğiz..

KOMBİ ARIZALARI VE GİDERME YOLLARI NELERDİR

                
Kombi arızaları; Bakımın vakitinde yaptırılmaması, dış faktörler yada yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları şeklinde nedenlerle olabileceği gibi, kurulum ve kullanıcı hatalarından da kaynaklanabiliyor. Sık karşılaşılan kombi arızaları ve bunları sebepleri başlıca şu şekilde;

KURULUM HATALARI: Kurulum hataları kombinizi doğrudan etkiler.  Bu tür hatalar genellikle tesisat kaçakları, yanlış plastik boru kaynağı, hatalı uygulama neticesinde boru çapının daralması, nitelikli radyatör vanalarının kullanılmaması gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Ancak tesisat eksikliklerinin tespiti güçtür. Bu nedenle kurulum hatalarından ortaya çıkan sirkülasyon ve dolayısıyla ısınma sorunun kaynağı genellikle kombiye mal ediliyor.
TESİSAT SU BASINCI:  Kombiye tesisatınızdan gelen suyun basıncı ortalama 1.5 bar olmalıdır. Bir su bardağı suyun bile tesisatınızdan dışarıya sızması, kombinizin yetersiz su basıncı arızası vermesine neden olur. Bu açıdan sistem su basıncı, kombinizin tesisat kaynaklı en önemli arıza nedenleri arasında sayılıyor. Tesisata suyun ilk verildiği haftalarda, sistemde kalan hava sirkülasyon esnasında kombiniz üzerinden otomatik olarak tahliye edileceğinden, ilk kullanımlarda sistem basıncının bir veya birkaç kez düşmesi normaldir. Ancak ortaya çıkan basınç kaybını engellemek için tesisata sık olarak su verilmesi radyatörlerde korozyona da neden olur. Bu nedenle tesisata su ilavesinin mümkün olduğunca az ve kontrollü yapılması gerekiyor.
GAZ VANASI KAPALI İKEN KOMBİNİN ÇALIŞTIRILMASI: Ensık karşılaşılan kullanıcı hatalarından birisi gaz vanasının kapatılmasıdır. Uzun süreli ayrılmalarda gaz vanasının kapatılması durumunda ise gaz vanasını mutlaka kombinizi çalıştırmadan önce açmanız gerekir. Aksi halde kombiniz büyük olasılıkla arıza moduna geçer.
YAZ KIŞ MODUNUN YANLIŞ KULLANIMI: Kullanıcılar tarafından çok sık yapılan bir kullanım hatasıdır. Kombi yaz modunda iken kalorifer sisteminiz ısıtmaz.
ELEKTİRİK VOLTAJINDAN KAYNAKLI ARIZALAR; Elektrik Kesintileri ve Voltaj Dalgalanmaları: Elektrik kesintilerinde kombinin aç/kapa düğmesinin açık durumda kalması da, elektrik tekrar devreye verildiğinde oluşabilecek voltaj dalgalanması nedeniyle kombinizin arıza vermesine neden olabilir. Bunun için elektrik kesilmesi durumunda kombinizin yakınında iseniz aç/kapa düğmesini “kapalı” konuma getirilmelidir. Düşük voltajlarda da koruma sağlayacak regülatörler tercih edilmelidir.
DONMA: Kış aylarında en önemli sorunlardan bir tanesi don müdafaasının etken kalmasının sağlanabilmesidir. Açık ortamlara (balkon v.B.) monte edilen kombilerin iç ortamda montajı yapılan cihazlara göre donma riski çok yüksektir. Sistem don korumasının aktif olabilmesi için elektrik sigortasının ve gaz vanasının açık olması gerekir. Sistem, don korumasına ihtiyaç duyduğunda aygıt sistem sıcaklığını minimum dereceye getirene kadar yanma meydana getirecektir. Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve aygıt donma riski taşıyacaktır.
YOGUŞMA GİDERİ UYGUN GENİŞLİKTE OLMALI: Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ek olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması sağlanmalıdır. Yoğuşma gideri uygun çapta olmalı ve izolasyonu yapılmış olmalıdır. Yoğuşma suyunun önünde herhangi bir engel bulunması halinde yoğuşma suyu cihaz içerisinde birikecek ve yanmayı engellediğinde sistem don koruması gerçekleşmeyecektir. Hem kurulum hem de kullanım sırasında don meydana gelecek soğuklarda bu durumun gözlenmesi önemlidir.
BACA SİETEMİ HERMETİK KOMBİLERDE: Hermetik bacaya sahip tüm cihazlar, yanma için gerekli oksijeni dış ortamdan alır. Dolayısıyla kombiniz, dış ortamdan toz vb. küçük parçacıkları da içine çekebilir. Toz, zaman içerisinde fan kanatları üzerinde tutunarak sese ve/veya sıkışmaya bağlı arızalanmaya; yanma devrelerinde verim düşüklüğüne neden olabilir.
TESİSAT SUYUNUN KİRLENMESİ: Tesisat içerisinde dolaşan suyun tortulaşmasına bağlı olarak kombi dönüş filtrelerinde daralma ve bu daralmaya bağlı sirkülasyon zayıflaması sonucunda son radyatörlerde ısınma sorunu oluşabilir. Eğer kombinize uzak olan radyatörlerin tamamında veya bir kısmında ısınmama sorunu görüyor iseniz, bu durum sirkülasyonun zayıflığına işaret eder. Tesisatın dönüş hattı üzerinde kombiye yakın bir noktada filtre kullanılması kombinizin korunması için önemlidir. Bakım sırasında bu fitreler yetkili servisler tarafından kontrol edilerek temizlenir.

KOMBİ ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİM MUTLAKA BAKIM: Seneler içerisinde bakımsız zorlu şartlarda ve yoğun olarak kullanılan cihazların parçalarının problem yapması doğaldır. Parça ömürlerini uzatmak için şartların uygunluğu ve temizliği servisler tarafından yıllık olarak kontrol edilmelidir. Yetkili olmayan servisler tarafından yapılan müdahaleler ve uygun olmayan değerlere sahip parçaların kullanılması cihazınızın sağlıklı, verimli çalışmasını engellemekte ve en önemlisi kullanıcı hayatını tehlikeye atabilmektedir. Kombinizin bakımının ve arıza hallerinde gerekli tüm müdahalelerin cihazlar hakkında yeterli eğitimini almış yetkili servislere yaptırılması gerekir. ÇÖZÜM TEKNİK KOMBİ 


Yorum Ekle